Àlex Garrobé

Àlex Garrobé

Ofereix concerts i recitals amb regularitat a més de quaranta països, actuant en sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Radio France a Paris, l’Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana de Barcelona, el Lutowslasky Auditorium de Varsòvia o el XXI Century Auditorium de Pequin. Les seves interaccions amb d’altres músics l’han portat a col·laborar amb intèrprets, directors i cantants com Joyce Di Donatto, el Quartet Casals, Antoni Ros Marbà o Iñaki Alberdi entre molts d’altres.

Ha realitzat enregistraments amb els segells Harmonia Mundi, Naxos, Columna Música, Knobloch Music, Ópera Tres i J.S. Records. Li han dedicat les seves obres compositors com Sergio Assad, Salvador Brotons, Agustí Charles, Manuel García Morante, Marco Smaili, Gerard Drozd o Stein Eide.

Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la UAB va completar els seus estudis de guitarra a la Musikhochschule Köln gràcies a una beca de l’Alexander von Humboldt-Stiftung. Va obtenir el primer premi al V Concurso Internacional de Guitarra Infanta Cristina (Fundación Guerrero 1989) i al Concurso Nacional Permanente organitzat per JJ.MM. (1988).  

Ha estat professor del Centro Superior de Música del País Vasco (Musikene), del  Conservatorio Suèrior de Música de Aragón (CSMA) i del Conservatori Superior de les Illes Balears. Actualment és professor de guitarra i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). És també convidat regularment a oferir màster classes i conferencies a diversos centres musicals d’Europa, América Llatina, els Estats Units i Asia.

 

Obres

Àlex Garrobé