Laura Vega

Gran Canaria ( - 1978 )

Natural de Gran Canària (Espanya), va néixer al 1978 i va començar els seus estudis musicals als quatre anys d'edat. Inicialment va estudiar llenguatge musical, harmonia i contrapunt amb Francisco Brito a l'Escola de Música del seu poble natal. Posteriorment va estudiar al Conservatori Superior de Música de Las Palmas rebent classes de composició de Daniel Roca i Xavier Zoghbi. Ha obtingut els títols Professional d'Oboè i Superiors de Piano, Llenguatge Musical i Composició amb Premi Fi de Carrera. Va ampliar la seva formació amb José Luis de Delás a la Universitat d'Alcalá de Henares i amb José Mª Sánchez Verdú a l'Escola Soto Mesa de Madrid. Al 2016 es va doctorar per la Universitat de La Laguna (Tenerife, Espanya).

Entre la seva producció orquestral destaquen el seu Concert per a oboè i dos grups orquestrals (encàrrec de la Fundació Autor, SGAE i AEOS), Imatges d'una illa per a orquestra i silbo gomero (encàrrec del Cabildo de La Gomera), el concert per a piano i orquestra titulat In Paradisum (encàrrec del 26è Festival de Música de Canàries), Àngel de llum doble concert per a percussió, orquestra de corda i arpa (encàrrec de la Fundació SGAE i AEOS) i Galdosiana per a orquestra simfònica (encàrrec de la Jove Orquestra de Canàries i l'Orquestra Nacional d'Espanya).

El seu catàleg compta amb més de cinquanta obres. Entre 2008 i 2011 va ser Presidenta de l'Associació de Compositors PROMUSCAN. Entre 2003 i 2021 ha estat professora del Departament de Composició del Conservatori Superior de Música de Canàries (CSMC). Des de 2011 és membre de la Reial Acadèmia Canària de Belles Arts (RACBA).

Més informació:

www.lauravegacompositora.com

www.youtube.com/user/LAURAVEGAcompositora

www.soundcloud.com/lauravegacompositora