La lutheria a Espanya en l’època daurada
The Golden Age of Violin Making in Spain, treball de més de deu anys d’investigació del luthier i cellista Jorge Pozas sobre l’obra dels grans luthiers espanyols del segle XVIII, acaba de ser publicat per l'editorial Tritó.
El llibre inclou l’estudi de cinquanta instruments extraordinaris d’autors com Josep Contreras, Ortega pare i fill, la familia Guillamí, Assensio i Salvador Bofill, i comprèn noves investigacions sobre la fusta i el vernís que han permès datar l’antiguitat dels instruments i oferir una nova catalogació.
The Golden Age of Violin Making in Spain és un treball de més de deu anys d’investigació del luthier i cellista Jorge Pozas sobre l’obra dels grans luthiers espanyols del segle XVIII.
Els instruments han estat fotografiats amb una qualitat excepcional, molts d’ells per primera vegada a escala real, pel fotògraf alemany especialista en instruments, Jan Röhrmann.
Musicòlegs de renom com Cristina Bordas o Elsa Fonseca aporten informació de l’Archivo del Palacio Real de Madrid mai publicada anteriorment i Joan Pellisa escriu sobre el gremi de luthiers del segle XVIII a Barcelona.
Aquest llibre està tenint una excel·lent acollida internacional, prova d’això són els comentaris que ens estan arribant dels luthiers i col·leccionistes de tot el món que ja l’han comprat.
Amb aquest volum s’assenta documentalment un patrimoni en gran part desconegut fins ara i s’inicia la reivindicació d’una escola importantíssima de constructors d’instruments del nostre país.
Aquest llibre està tenint una excel·lent acollida internacional.
El llibre, publicat en anglès, consta de 416 pàgines i més de 400 fotografies.
En podeu veure una mostra aquí: http://www.violinmakinginspain.com/book/