Els nostres directors II: Philippe Entremont

Avui us oferim el segon lliurament del repàs als directors que treballen o han treballat amb Tritó. En aquesta ocasió és el torn de Philippe Entremont, pianista i director francès.
Fill de músics i nen precoç -als 14 anys ja guanyava premis d'interpretació cambrística, i als 16 ja era músic professional- mai va estudiar direcció (diu que va aprendre trobant-se sota la batuta dels millors directors(1), però ha estat al capdavant d'algunes prestigioses orquestres com les Orquestres de Càmera Holandesa, d'Israel i de Viena. També ha estat intèrpret o director de Filarmònica de Berlín, de la NHK de Japó, de les Orquestres de Cleveland i Philadelphia, la Filarmònica de Nova York i les Simfòniques de Boston i Chicago, o la Xangai Broadcasting Symphony Orchestra. A Espanya ha dirigit l'Orquestra de Màlaga i l'Orquestra de Cadaqués.
D'aquella etapa amb l'orquestra catalana van néixer els enregistraments d'alguns volums de les col·leccionis "Solfa la redonda" i "La corxera juganera" amb contes musicals per a nens, i que hem recopilat perquè et sigui més senzill localitzar-les mitjançant el director, paràmetre de recerca que estem millorant en la nostra web perquè et sigui més fàcil utilitzar-la.
La caixa de joguines, de Claude Debussy: "Aquesta és la història d'una caixa de joguines, on fa molt temps vivien arraulits un canell ballarina i un soldadet de fusta. Per les nits, quan els nens dormien, la caixa s'obria i..." Així comença aquesta obra que Debussy va compondre pensant en la seva filla Chou-Chou i en tots els nens del món. Ara es presenta l'arranjament per a narrador i conjunt de cambra realitzat per Meirion Bowen a partir de l'original de piano, i narrat en català per la soprano Mireia Casas.
7 Faules de La Fontaine: Inclou les set rondalles més conegudes de Jean LaFontaine, musicades per Xavier Benguerel. Al llarg de la narració, la música comenta el text: anticipa el que vindrà i il·lustra el seu contingut. Mitjançant els instruments se subratllen les "situacions" que La Fontaine adjudica tan sàviament a les seves "animals": el fagot mostra la sagacitat del Renard, l'oboè les terribles fiblades del Mosquit al pobre Lleó… Pots gaudir d'aquest conte musical en castellà, amb Gonzalo de Castro com narrador, o en català per Rosa Gàmiz.
Història de Babar: Escrita per Jean de Brunhoff, i musicada per Francis Poulenc, la Història de Babar és un conte de referència obligada per a moltes generacions. Les aventures del petit elefant, la mort de la seva mare per un caçador, el descobriment de la ciutat, la vella senyora, els seus cosins Arturo i Celeste i la coronació de Babar com a rei dels elefants formen part de les imatges de la nostra infància. Com en les Rondalles de LaFontaine, t'oferim aquesta obra narrada en castellà, narrada per Tristán Ulloa, i en català, amb la veu de l'actriu Àgata Roca.
(1) Segons entrevista a Filomusica
Compartir: